dissabte, 6 de març del 2010


SALVAREM EL TÈXTIL

Hi ha qui afirma que ha tingut contactes amb éssers d'altres planetes que han vingut a visitar el nostre.
Els viatgers a què fan referència resulten ser tecnològicament molt avançats, circumstància que els ha permès recórrer la gran distància que separa els nostres mons. Sovint també branden una gran categoria moral i una organització social impecable. Els nostres exigus visitants són, clarament superiors.

 Les persones que han contactat amb ells són molt poques, i a les seves històries els donem una credibilitat  més aviat escassa. És d'aquesta manera que els de fora ens observen amb garantida discreció. Ens estudien. Analitzen la nostra ciència, per a ells elemental; la nostra tècnica, als seus ulls, d'estar per casa; la nostra moral, de totes totes, primitiva.

Hi ha, per això, un aspecte de la nostra civilització que els té embadalits, i que voldrien aprendre per a perfeccionar la seva societat.

La circumstància amb la que s'enlluernen és la capacitat de la nostra civilització per a solucionar problemes enormes en un tres i no res. Han observat aquesta nostra aptitud en repetidíssimes ocasions, en petits àmbits locals i, sobretot en àmbits internacionals o planetaris.

Nosaltres mateixos podem reflexionar sobre quan duren els grans problemes en els mitjans de comunicació. La sequera endèmica de la banya d'Àfrica, les màfies de la immigració, les guerres induïdes per interessos comercials, el recent terratrèmol d'Haití, fins i tot el tan nord-americà huracà Katrina.

Els alienígenes llegeixen els diaris, escolten les ràdios i veuen les televisions del nostre planeta, i a tots els mitjans veuen que els grans reptes estan en els titulars menys temps que l'aigua en un cistell. D'aquest fet infereixen, amb una lògica immaculada, que la qüestió s'ha resolt.

En els amplis dossiers que elaboren, observen que com més greu és el desequilibri, la desgràcia o la problemàtica més ràpidament ens en sortim. Investiguen àrduament per esbrinar com ens ho fem, d'on ens surt aquesta eficiència.

Des de les nostres latituds ja hi ha que espera el contacte obert i franc d'aquests éssers perfeccionistes. Cal establir ràpidament relacions comercials amb ells. Podríem rellançar el sector tèxtil del Vallès. Està clar que no coneixen, i bona falta els faria, el que són les bones i gruixudes estores. En tenim bona tradició i millor “genero”.

Sota de molsudes catifes caben  un munt de problemes, causes pretesament perdudes i altres andròmines que molesten a les  consciències  sensibles.

És així, babaus, com es fan desaparèixer els temes complicats o compromesos dels fulls dels diaris, no pas solucionant-los.

Que es deixin de collonades “marcianos”, que sembla que vinguin d'Arbeca, o com a molt lluny de la lluna de València.

Han detectat, no obstant una discreta però valenta emissora de ràdio que escapa d'aquestes perverses pràctiques. Ràdio Palau sí que no es ventila els temes feixucs dels titulars, a fe de Déu que no!


Silvestre Entredàlies